Zorg aan Z 2023: alles over “anders werken” in de zorg | Event – Netwerk

Provincie Antwerpen wil de zorgsector versterken en zet daarom in op drie actielijnen: “anders leren”, “anders werken” en “schitteren” in de zorg. Tijdens Zorg aan Z 2022 lieten we je kennismaken met al onze initiatieven.

In de tweede editie van 16 mei 2023 zetten we “anders werken” in de kijker. De zorgsector ontwikkelt snel en continu: van curatieve naar preventieve zorg, van aanbod- naar vraag-gestuurd werken, allerlei digitale uitdagingen. Zorgprofessionals en -organisaties moeten gelijke tred houden met de veranderingen in dienstverleningsprocessen, arbeidsorganisatie en technologie.

Zorg aan Z is er voor iedereen die werkt in of rond de zorg:

  • Zorgprofessionals zoals verzorgenden, opvoeders, verpleegkundigen,
  • Directies, HR-verantwoordelijken, stafmedewerkers, innovatiemanagers, … van zorg- en welzijnsinstellingen,
  • Sectororganisaties, onderzoeksinstellingen, beroepsverenigingen, beleidsmakers, …

Op zoek naar inspiratie, goede praktijken en beleidsaanbevelingen? We bereiden een veelbelovend en vullend dagprogramma voor. Gedeputeerde Kathleen Helsen licht het beleid toe rond zorg van de Provincie Antwerpen. Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar, deelt zijn ervaringen met gezondheidshuis Pioen en hoe een lokaal bestuur preventieve gezondheidszorg en interprofessionele samenwerking kan stimuleren. Bovendien komt Frank De Craecker, van het expertisecentrum Workitects, uitleggen hoe je (zorg)organisaties met zorg kan organiseren. Vanaf 11 uur beginnen we aan de sessies.

We voorzien drie momenten waar je kan deelnemen aan verschillende sessies. Jouw keuze kan je doorgeven via het inschrijvingsformulier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: