San Francisco | 3RFD

Op het wereldcongres in San Francisco staat niet het hyper-gepersonaliseerd smaakgestuurd en textuurgemodificeerd brood zelf op de agenda…wel een aspect van de IGADY-matrix voor slikstoornissen dat de basis vormt voor de slik-personalisering.

Kortom, de logopedische meetmethode en het onderzoek met een “culiclinical sample” (met wortelpuree) dat wordt uitgevoerd door neus-, keel- en oorartsen (NKO-artsen).

Hyper-gepersonaliseerd betekent dat de chef gastro-engineering in het ScC-smaakcentrum een smaak- en textuurmaatwerkoplossing uitwerkt voor een patiënt via gepersonaliseerde recepturen die aansluiten bij de meetgegevens van artsen en logopedisten.

Alle burgers hebben namelijk recht op lekkere, gezonde en voedselveilige maaltijden onafgezien de smaakhandicaps waar ze al dan niet tijdelijk mee geconfronteerd worden.

Het voedingsgerelateerd welzijn van kwetsbare groepen staat in de gastrologische benadering nu eenmaal voorop.

Edwig Goossens

Onze beroeps organisatie werkt nauw samen met de Europese referentie regio de Three Rivers FoodDelta (3RFD). Hierdoor krijgen we ook de laatste nieuwtjes en stand van zaken in de projecten en onderzoeken lopende bij 3RFD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: